5ο Συνέδριο Καρκίνου του Mαστού 2016. Τι άλλαξε, τι αλλάζει – 04-06 Φεβρουαρίου 2016

5ο Συνέδριο Καρκίνου του Mαστού 2016. Τι άλλαξε, τι αλλάζει – 04-06 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο 5ο Συνέδριο της Γ’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής, της Δ’ Χειρουργικής Κλινικής και της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα “Καρκίνος Μαστού 2016. Τι άλλαξε, τι αλλάζει”.

Στόχος του Συνεδρίου μας, είναι αφενός η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και αφετέρου η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων της επιστημονικής κοινότητας πάνω σε επίκαιρα θέματα.

Η Επιστημονική Eπιτροπή επιμελήθηκε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαλέξεις, αντιπαραθέσεις και επιστημονικά συμπόσια, με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές
που σκοπό έχουν να παρουσιάσουν ότι νεότερο στη βασική έρευνα, τη γενετική, τη χειρουργική,την ακτινοθεραπεία, και τις νεότερες θεραπείες στον καρκίνο του μαστού.

Θα αναφερθούν τα συμπεράσματα από τα πρόσφατα μεγάλα διεθνή συνέδρια για τον καρκίνο του μαστού (ASCO, ESMO, SABCS). Τέλος θα δοθεί για πρώτη φορά βήμα στην “ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΩΝ” να αναπτύξει, σε στρογγυλό τραπέζι, θέμα της επιλογής της που θα διαμορφώσουνοι υπεύθυνοι της ομάδας με την Επιστημονική Επιτροπή.

Όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο στου Συνεδρίου διοργανώνουμε ξεχωριστό σεμινάριο με θεωρητικό και πρακτικό μέρος με χρήση ειδικών εξομοιωτών (handson)για την τεχνική
εντοπισμού και βιοψίας του Λεμφαδένα Φρουρού, προκειμένου νέοι συνάδελφοι ναεκπαιδευτούν σε αυτή τη μέθοδο που αποτελεί πλέον το gold standard της χειρουργικής σταδιοποίησης της μασχαλιαίας κοιλότητας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής

Νικόλαος Αρκαδόπουλος
Φιορίτα Πουλακάκη
Αμάντα Ψυρρή

Πρόγραμμα 5ου Συνεδρίου Καρκίνου του Mαστού 2016.pdf