Συνεργάτες

Ο γυναικολόγος-μαιευτήρας και ειδικός γυναικολόγος ογκολόγος Γιώργος – Μάριος Μακρής φοίτησε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1997 έως το 2003.

Ακολούθησε την ειδικότητα της Γυναικολογίας-Μαιευτικής από το 2007 έως και το 2011 στο Π.Γ. Νοσοκομείο «Αττικό» Γ΄Μ΄Γ κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Παθολογία της κύησης – Κυήσεις υψηλού κινδύνου», στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε τον τίτλο του MSc . Η διπλωματική του εργασία αφορά στο θέμα: « Καρκίνος του μαστού στην κύηση».

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική του διατριβή έχει θέμα τις «Κλινική σημασία των βιοδεικτών ανταπόκρισης ενδομητρίου σε θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ».

Από το 2011 έως τις αρχές του 2014 παρακολούθησε το θεσμοθετημένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής εταιρείας γυναικολογικής ογκολογίας για υποειδίκευση στη γυναικολογική ογκολογία. Η εκπαίδευση με ταυτόχρονη εργασία και διδασκαλία έγινε στην Γυναικολογική και Μαιευτική κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου « Johannes Gutenberg» , στο Mainz της Γερμανίας. Το 2/2014 έλαβε τον τίτλο του Ευρωπαίου γυναικολόγου ογκολόγου. Εξειδικεύτηκε πάνω στη χειρουργική, χημειοθεραπεία και συμβουλευτική για τους γυναικολογικούς καρκίνους, όπως ωοθηκών, μήτρας, τραχήλου, κόλπου, αιδοίου, χοριοκαρκίνωμα και μαστού. Εξειδικεύτηκε πάνω στις νεότερες χειρουργικές τεχνικές, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής, πλαστική αποκατάσταση αιδοίου και κόλπου, στη διάγνωση του καρκίνου, στην παθολογία του τραχήλου και στις τεχνικές διατήρησης γονιμότητας.

Από το Σεπτέμβριο του 2013 έχει τη θέση του Πανεπιστημιακού υποτρόφου, στη Γ’ Μαευτική και Γυναικολογική κλινική , της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι στο τμήμα Γυναικολογικής ογκολογίας της κλινικής με πλούσιο κλινικό, χειρουργικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών και εθνικών συνεδρίων, έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, ενώ ασχολείται με την έρευνα επάνω σε νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές στο γυναικολογικό καρκίνο.

Είναι συνεργάτης των Νοσοκομείων Λητώ, Ευγενίδειο, Ρέα και Γαία, ενώ από τον Απρίλιο του 2014 διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο Παπαδιαμαντοπούλου 18, Ιλίσια.
Από τον Σεπτεμβριο 2016 του ανατέθηκε η Διεύθυνση της Γυναικολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Ευρωκλινική, στην οποία εργάζεται με την ομάδα του έως σήμερα.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Βασίλειος Κ.Κρέτσης είναι Απόφοιτος και Yποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής και κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων του απονεμήθηκε το Ανώτατο Δίπλωμα από την Ευρωπαική Επιτροπή Πλαστικής, Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής (FEBOPRAS) και το πιστοποιητικό ειδικότητας από την Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Ο Βασίλειος Κ.Κρέτσης υιοθετεί και εφαρμόζει ότι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό έχει να επιδείξει σήμερα η Πλαστική Χειρουργική στον Αισθητικό και Επανορθωτικό τομέα.

Eίναι πρωτοπόρος σε μια σειρά επεμβάσεων Αισθητικής Χειρουργικής όπως η Ενδοσκοπική Ανόρθωση του Μέσου Προσώπου (Mid Face-Star Lift), η ενδοσκοπική ανόρθωση λαιμού (Endoscopic Neck Lift), η μέθοδος της ΒΙΟΑΝΑΠΛΑΣΗΣ (Biorepair) την οποία και ο ίδιος εξέλιξε. Μια πρωτοποριακή μέθοδος ανάπλασης και αντιγήρανσης του προσώπου και όχι μόνο καθώς και μια σειρά νέων τεχνικών και επεμβάσεων που καλύπτουν όλα τα επίπεδα της Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής όπως Αποκατάσταση του Μαστού μετά από Μαστεκτομή με τη χρήση μικροχρειρουργικών τεχνικών και αυτόλογων ιστών καθώς και έγχυση λίπους με χρήση βλαστοκυττάρων.

Πιστέυει ακράδαντα στην επικοινωνία και τη σχέση εμπιστοσύνης έτσι ώστε ο ασθενής μετά την πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση του να γνωρίζει και να εκτιμά ιδιαίτερα το αποτέλεσμα της κάθε επέμβασης που πρόκειται να υποβληθεί.

Ο Dr Κρέτσης από το 2010 έως το 2018 ήταν Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής ,Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN  και από το 2018 έως και σήμερα έχει αναλάβει την Διεύθυνση τής Κλινικής Πλαστικής,Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ όπου αποτελεί κέντρο Αριστείας – CENTER OF EXCELLENCE στην Αισθητική Χειρουργική του Προσώπου και του Μαστού.

Είναι μέλος

  1. European Board of Plastic and Reconstructive Surgery
  2. Fellow University of California, Irvine
  3. G.M.C (Ln) General Medical Council London
  4. Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής , Αισθητικής, Επανορθωτικής Χειρουργικής
  5. Ελληνική Εταιρεία Μελανώματος
  6. Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού

Η ιατρός Έφη Σαρακηνού αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στον τομέα της χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς και την ολοκλήρωσε στη Μ. Βρετανία, στον τομέα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.

Εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων στη μονάδα εγκαυμάτων του Pinderfields Hospital, Wakefield και στη χειρουργική άκρας χειρός και στην επανορθωτική πλαστική χειρουργική στα νοσοκομεία Lister, Stevenage και Royal London, Whitechapel.

Κατά την παραμονή της στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάστηκε στο νοσοκομείο Chelsea and Westminster, στον τομέα της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και στην επανορθωτική χειρουργική στήθους. Ασχολήθηκε με την έρευνα πάνω στο πεδίο της χρήσης αυξητικών παραγόντων στην ανάπλαση των ιστών.

Είναι κάτοχος Master in Surgical Science and Plastic Surgery UCL.

Είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών της Αγγλίας (FRCS) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (EBOPRAS).

Είναι συνεργάτης του νοσοκομείου Metropolitan.

Ελένη Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης ιατρείου

Με πτυχίο οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εξαιρετική γνώση Αγγλικών, η Ελένη Τριανταφύλλου «κρατά» έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην επικοινωνία της ιατρού με τους ασθενείς και τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες του ιστότοπου. Είναι η γραμματέας του ιατρείου της χειρουργού μαστού Φιορίτας Πουλακάκη, φροντίζοντας για την ομαλή λειτουργία του ιατρείου και κυρίως για τη σωστή διευθέτηση των ραντεβού ώστε να μην επιβαρύνεται ο επισκέπτης με το βάρος της αναμονής.

Η επαγγελματική της εμπειρία σε επαγγελματικές θέσεις ποικίλων ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων, από τη γραμματειακή υποστήριξη σε τμήμα πωλήσεων, στη θέση της υπεύθυνης εισαγωγών –εξαγωγών σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και στη διεύθυνση προμηθειών, αποτελεί εχέγγυο για τον επαγγελματισμό αλλά και τον ενθουσιασμό της στη σχέση της με το κοινό του ιατρείου.

Σάμη Στελίνα, Κλινική Ψυχολόγος

Η Σάμη Στελίνα είναι Κλινική Ψυχολόγος, με εξειδίκευση στην Ψυχολογία Υγείας.
Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010 και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Central Lancashire, στην Αγγλία.
Έχει εργαστεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας « Αγία Όλγα », στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς, αλλά και στο Ψυχοογκολογικό Τμήμα και Ιατρείο Πόνου του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά « Μεταξά ».

Παράλληλα, έχει εργαστεί στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Π & Α Κυριακού, καθώς και σε κέντρο αποκατάστασης για άτομα με εγκεφαλική παράλυση.
‘Εχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδριών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια που αφορούν στην Ψυχολογία της Υγείας, αλλά και Ημερίδες Αγωγής Υγείας, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών « Παθολογία της κύησης » της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μανώλης Καραπιπέρης, Επιμελητής Κέντρου Μαστού

Ο ιατρός Καραπιπέρης Μανώλης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Μαλεσίνα Φθιώτιδος. Τελείωσε το γυμνάσιο – λύκειο και ξεκίνησε τις σπουδές του στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου “GR.T.POPA” Ιασίου της Ρουμανίας από το 1999 έως το 2005.

Έλαβε την αναγνώριση και την ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ και στη συνέχεια εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο ΣΤΕΠ της Χίου και έπειτα στο ΚΕΥΠ Λαμίας.
Κατά την αναμονή του για την έναρξη της ειδικότητάς του ασχολήθηκε ως υπεύθυνος ιατρός σε διάφορα κέντρα με στόχο την περιποίηση και ανάδειξη της ομορφιάς του γυναικείου φύλου.
Το 2010 ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στη γενική χειρουργική από το γενικό νοσοκομείο Λαμίας και συνέχισε με τη μαιευτική – γυναικολογία στο ειδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο Πειραιά ‘’ΜΕΤΑΞΑ’’ και στο γενικό νοσοκομείο – μαιευτήριο ‘’ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ’’.

Το 2016 έλαβε και τον τίτλο του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου μετά από προφορικές και γραπτές εξετάσεις. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής του έλαβε μέρος σε πληθώρα εργασιών και ομιλιών τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας με επίκεντρο πάντα την παθολογία της κύησης, τον γυναικολογικό καρκίνο και φυσικά τις παθήσεις του μαστού.
Είναι συνεργάτης των νοσοκομείων Ευγενίδειο, ΡΕΑ, Ιασώ, Λητώ και βοηθός χειρουργείου σε βαριές επεμβάσεις του Μητέρα. Σήμερα βρίσκεται στο κέντρο μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών ως συνεργάτης της χειρουργικής κλινικής μαστού.

Διατηρεί προσωπικό ιατρείο επί της Βασιλίσσης Σοφίας και στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.