Πριν το Χειρουργείο

Πριν το Χειρουργείο

  • Συγκεντρώστε όλες τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες έχετε υποβληθεί και αφορούν στο μαστό. Εάν πάσχετε από κάποιο χρόνιο νόσημα, βάλτε σ’ ένα φάκελο όλες τις σημαντικές εξετάσεις που πιθανόν να έχετε κάνει στο παρελθόν και αφορούν σε αυτό. Μην ξεχάσετε την ημέρα του χειρουργείου να πάρετε μαζί σας στο νοσοκομείο, όλες τις εξετάσεις σας.
  • Καταγράψτε τις απορίες που έχετε και θέλετε να υποβάλετε στον ιατρό σας.
  • Προσπαθήστε να μη μοιράζεστε την επιλογή σας όσον αφορά στο νοσοκομείο, στον ιατρό ή στη θεραπεία, με τρίτους. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι πιθανό να νιώσετε σύγχυση και άγχος από την πληθώρα των απόψεων που θα εκφραστούν καλοπροαίρετα από πρόσωπα του οικογενειακού και φιλικού σας περιβάλλοντος στην προσπάθειά τους να σας βοηθήσουν.
  • Τις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι το χειρουργείο προσέξτε ιδιαίτερα την υγεία σας. Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και πρωτεΐνες. Κοιμηθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα. Πίνετε αρκετή ποσότητα νερού. Φροντίστε τον εαυτό σας με κάθε τρόπο.
  • Ανεξάρτητα από το λιγοστό χρόνο παραμονής σας στο νοσοκομείο (μόλις 1 με 2 ημέρες), θα πρέπει να φέρετε μαζί σας κάποια προσωπικά αντικείμενα που θα σας φανούν χρήσιμα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα πακέτο υγρά μαντηλάκια που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καθαρές δεδομένου ότι η δυνατότητα μπάνιου θα είναι αρκετά περιορισμένη τις πρώτες ημέρες. Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να έχετε μαζί σας μια υδατική κρέμα σώματος που θα ενυδατώσει το δέρμα σας και θα το ανακουφίσει.
  • Φέρτε μαζί σας ένα βιβλίο, ένα περιοδικό, την αγαπημένη σας μουσική, για να απασχοληθείτε ευχάριστα όσο θα βρίσκεστε σε αναμονή του χειρουργείου ή την ημέρα παραμονής σας στο νοσοκομείο.
  • Την ημέρα του χειρουργείου φορέστε κάτι άνετο που να σας αρέσει και να σας φτιάχνει τη διάθεση. Κρατείστε μαζί σας ένα αγαπημένο αντικείμενο σε ευχάριστο χρώμα. Θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.