Φιλανθρωπικό δείπνο στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού – 19 Σεπτεμβρίου 2014

Φιλανθρωπικό δείπνο στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού – 19 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Έμπρακτη στήριξη και ελπίδα σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της θεραπείας τους, φιλοδοξούν να δώσουν η European Asian Society of Surgical Oncology (EUASSO) και η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) στο πλαίσιο του πρώτου συνεδρίου της ΕUASSO που πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που απορρέουν από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η οικονομική ύφεση, η EUASSO σε συνεργασία με την ΕΕΑΜ, αντί του καθιερωμένου δείπνου προέδρου, διοργανώνουν φιλανθρωπικό δείπνο, στις 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00, στο Μουσείο Νάσιουτζικ. Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από την εκδήλωση, θα διατεθεί ονομαστικά για τη στήριξη γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η ευαισθητοποίηση όλων μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για γυναίκες που πάσχουν από την νόσο αλλά και να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο, ώστε το φιλανθρωπικό δείπνο με τον συγκεκριμένο σκοπό να γίνει θεσμός και για τα μελλοντικά συνέδρια της EUASSO και της ΕΕΑΜ.

Η European Asian Society of Surgical Oncology (EUASSO) είναι επιστημονική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από ομάδα χειρουργών ογκολόγων, από την Ιταλία και το Ομάν. Σκοπός είναι η διεπιστημονική προσέγγιση του ογκολογικού ασθενή και των αναγκών που προκύπτουν στην καθημερινότητά του. Η EUASSO που έχει ως λογότυπό της το “occian”, ένα αρχαίο κέλτικο σύμβολο της αλλαγής, ανοίγει τις πόρτες της, όχι μόνο σε χειρουργούς αλλά και ακτινολόγους, ογκολόγους, πυρηνικούς ιατρούς, γενετιστές, μοριακούς βιολόγους, θεραπευτές αποκατάστασης και θεραπευτές πόνου, ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές.

Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) είναι επιστημονική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία συστάθηκε από ακτινοδιαγνώστες με κοινό όραμα και στόχο τη βελτίωση της έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης των παθήσεων του μαστού στη χώρα μας. Στο πλαίσιο του 1ου συνεδρίου της European Asian Society of Oncology (EUASSO) στην Αθήνα, η ΕΕΑΜ διοργανώνει ημερίδα που είναι αφιερωμένη στις «Οριακές – Προ-καρκινωματώδεις Αλλοιώσεις του Μαστού» με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

O Γενικός Γραμματέας της EUASSO
Δημήτριος Βαρβάρας MD, PhD

Η Πρόεδρος της ΕΕΑΜ
Αθηνά Βούρτση MD, PhD

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα:
210 6898780, 6977 422787
Τιμή πρόσκλησης : 75 ευρώ
ALPHABANK Αριθμός Λογαριασμού: 7300023300000033
GLOBAL EVENTS
GR 06 0140 7300 7300 0233 0000 033