«Μαζί τρέξαμε για τη ζωή»!.. και το 2016

«Μαζί τρέξαμε για τη ζωή»!.. και το 2016

Πριν λίγες εβδομάδες, έγινε στην Αθήνα το Race for the Cure 2016, στα πλαίσια ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η ομάδα μας, Fiorita’s Racing Team – Ευρωκλινική Αθηνών, συγκέντρωσε 185 συμμετοχές.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Αλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure ® διοργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά των Αγώνα Greece Race for the Cure ®. Η διοργάνωση αυτή γίνεται ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις του κόσμου. Κάθε χρόνο στηρίζω την πρωτοβουλία αυτή ως συνοδοιπόρος ιατρός. Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η στήριξη των γυναικών που νοσούν ή έχουν εμπειρία καρκίνου του μαστού αλλά και του γενικού πληθυσμού είναι οι στόχοι της κινητοποίησης αυτής. Η Χειρουργική Κλινικη Μαστού ως Fiorita’s Racing Team, συμμετέχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη διοργάνωση αυτή σε μια προσπάθεια υποστήριξης των ασθενών μας που έδωσαν την μάχη με τον καρκίνο του μαστού και βγήκαν νικήτριες, αλλά και ως φόρο τιμής σε αυτές που δεν τα κατάφεραν και δεν είναι κοντά μας πια….

Οι ασθενείς μας με τις οικογένειες τους, οι συνεργάτες, οι φίλοι και οι συνάδελφοι, όλοι μαζί μια αγκαλιά, συγκεντρωνόμαστε σε αυτόν τον συμβολικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε 30.000 συμμετέχοντες. Φέτος την ομάδα μας στήριξε και η Ευρωκλινική Αθηνών προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστες γυναίκες και καλύπτοντας τις εγγραφές των εργαζομένων που επιθυμούσαν να συμμετέχουν. Ήρθαμε πρώτοι σε αριθμό συμμετοχών καθώς συγκεντρώσαμε 185 εγγραφές. Ήταν συγκινητική η ανταπόκριση των συναδέλφων, των νοσηλευτών από όλα τα τμήματα αλλά και του διοικητικού προσωπικού που ήταν δίπλα μου σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα από εσάς ξεχωριστά από καρδιάς, για τον ενθουσιασμό και την θετική ενέργεια, εφόδια απαραίτητα για την χρονιά που ξεκίνησε.