Σημαντική Εξέλιξη στη Θεραπεία του HER2 – Θετικού Καρκίνου του Μαστού

Σημαντική Εξέλιξη στη Θεραπεία του HER2 – Θετικού Καρκίνου του Μαστού

Στο 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βιέννη, ανακοινώθηκε ότι ο νέος τρόπος χορήγησης, με υποδόρια ένεση, του μονοκλωνικού αντισώματος «τραστουζουμάμπη» για τη θεραπεία του HER2-θετικού πρώιμου καρκίνου του μαστού, έχει την ίδια αποτελεσματική δράση με αυτή του υφιστάμενου τρόπου χορήγησης του φαρμάκου, ενδοφλέβια.

Ο HER2-θετικός καρκίνος αποτελεί μια επιθετική μορφή της νόσου και αφορά περίπου το 15-20% των γυναικών με καρκίνο μαστού. Η θεραπεία του καρκίνου του μαστού περιλαμβάνει την χειρουργική επέμβαση, την ακτινοθεραπεία και τη συστηματική θεραπεία. Η χορήγηση του μονοκλωνικού αντισώματος τραστουζουμάμπη αποτελεί την πρώτη σε ευρεία κλίμακα στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου.

Η νέα, υποδόρια ένεση διευκολύνει σημαντικά τη χορήγηση της θεραπείας γιατί είναι λιγότερο επεμβατική και διαρκεί περίπου 5 λεπτά έναντι 30 έως και 90 λεπτών που διαρκεί η ενδοφλέβια χορήγηση, Επιπλέον, με το συγκεκριμένο τρόπο χορήγησης, οι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν τη θεραπεία για ένα ολόκληρο έτος.